onsdag 29 januari 2014

Sjukling


Host host,prosit och snörvel.....

Många är sjuka dessa dagar,så även jag. Började känna av så smått i helgen och i måndags trillade jag dit rejält. Pappersnäsdukar,nässpray och halstabletter är mina bästa vänner. Däckad i soffan med citronvatten i mängder...Ja så ser mina dagar ut nu. Men mitt i all elände kom snälla mamsen med en bukett röda tulpaner i förrgår och igår kom sambon med tulpaner och semlor ! Det har verkligen sina fördelar med att vara sjuk ;) 

Ha en finfin onsdag !

fredag 24 januari 2014

Rosa i köket



Å så är den äntligen här,dagen som börjar på F !! Jag ser fram emot en mysig helg och förhoppningsvis visar sig solen som den gör idag. Okej, det är -10 men då får man klä sig lite extra varmt på promenaderna. Ikväll ska vi fixa hempizza, mumsigt värre :) 

Igår såg jag en sån fin rosa blomma blomma på coop och kunde givetvis inte låta bli att köpa med den hem. Nu står den så fint i köksfönstret. Bredvid ställde jag favoritkannan med rosor som jag fick av hjärtat i somras,han vet verkligen vad jag gillar ! Även poslinburken jag loppade i somras får vara med. Lite rosa i köket piggar verkligen upp !

Ha en finfin fredag och helg !

Kram Linda

tisdag 21 januari 2014

Lite gammalt och "nytt"




I köket har lite färg fått smyga sig in. Har en tanke på lite mera pastell vart efter våren närmar sig. Det som är så bra med en vit grund är ju att man kan variera så mycket med färg. Små söta cupcakes i porslin har åter igen fått komma fram på bänken. En blommig kökshandduk har tagit plats på handdukshållaren och ett par tulpaner får stå i den vita trälådan på köksbordet. Den lådan med fyra "fack" ska nog få stå kvar ett tag,och innehållet kan bytas ut efter lust.


I helgen kom jag över ett fint gammalt trärent spinnrockshjul. Jag tycker kontrasten trä mot vitt är oslagbar ! Nu får det stå bredvid den gamla lådan jag hittade i en ladugård i somras. Passar riktigt bra ihop :) Kommer jag på något annat att göra med hjulet lär ju visa sig,men just nu tycker jag det är så fint där det står. Enkelt och vackert och påminner om svunna tider,precis som jag vill ha det ! 

Det var allt för den här gången

Kram Linda

söndag 19 januari 2014

Årets första tulpaner



Hej söndag !

Ute singlar snöflingorna ner,kvicksilvret står på sisådär -4 och inne har vi en lugn och slapp morgon med frukost framför tv:n och några ljus är tända för att få upp värmen i vardagsrummet. Men jag klagar inte för det :) 

Gårdagen innehöll inte mindre är tre bortbjudningar. Smörgåstårta till lunch hos mamma,fika hos grannen och middag hos bror med familj,så skulle man ha det oftare.... ;) Igår fick jag även årets första tulpaner av mamsen ! Har länge varit sugen på en krispig bukett men varit lite småsnål.Det är väl något alldeles speciellt med årets första tulpaner ? Dom hamnade i alla fall i fina vasen jag fick för ett par veckor sedan av svärmor.

Ibland har man det bra :)

Ha en skön söndag

Linda

tisdag 14 januari 2014

Vackert handarbete


Tänk att det har funnits tider då dom här fantastiskt vackra handarbetena gjordes ! Det är ett gediget hantverk och man kan knappast hitta någon som idag tar sig tid till något sådant. Annat var det alltså förr ! Dom här sänglakanen gjorde mormor till min mamma när hon var bebis. Jag kan bara tänka mig vilken tid det tog. För mig är sånt här otroligt värdefullt och jag använder hellre sånt som gått i arv än att springa och köpa nytt.

Tisdagskväll,mörkret har lagt sig och det,hör och häpna,det snöar !

Trevlig kväll

måndag 13 januari 2014

Kallt och soligt




Dom här godingarna kom hjärtat hem med i fredags,bara till mig :)

Måndag ! Solen är äntligen tillbaka efter flera veckors frånvaro och graderna ligger nere på -10. Härligt !! Jag har det hellre kallt och soligt än det där gråtrista,regntunga och milda som varit den senaste tiden.December har ju känts som allt annat än en vintermånad. Ena dagen har det känts som höst,den andra som vår... Hoppas att vintern håller sig kvar ett tag nu,gärna fram till slutet av februari början av mars,då får gärna våren komma smygande :)

Lusten att göra om och fixa lite hemma kommer tillbaka med ljuset. Efter att inredningsinspirationen legat på noll har den plötsligt stigit något enormt ! Tänk vad solen och ljuset påverkar...

Ha en finfin start på nya veckan !

måndag 6 januari 2014

Tillbakablick












För att lätta upp sinnet dök jag ner i bildbanken och kikade runt på några av förra årets bilder. Ljusa och härliga bilder jämfört med dom man tar nu. Det är riktigt svårt att få till bra bilder när det är mörkt hela dagarna. Tids nog kommer väl ljuset tillbaka,men väntan känns lång. Under tiden får jag drömma mig bort till våren och sommaren, då allt väcks till liv igen. Vi är ju ialla fall på rätt sida av året och det blir bara bättre och bättre :)

Grått mörkt och trist


Ja rubriken sammanfattar bra hur jag tycker det känns nu. Mörker dagarna i ända som börjar bli outhärdligt. Nästan så att man skulle vilja gå i ide och vakna upp till våren. Depp depp å depp :( Jag har aldrig tidigare varit med om en liknande vinter. Spöregn i januari ?! Inte en smula normalt ju ! Nä jag hade mycket hellre haft -20 och rejält med snö,då blir det ialla fall ljusare.

Jag drömmer mig bort till härliga vårvinterdagar,takdropp,krispiga tulpaner, några kvistar i en vas, härliga pasteller och sooooool !




torsdag 2 januari 2014

Nytt år




Gott nytt år !

2014 står det numera i kalendern. Det tar väl ett tag innan man lär sig att skriva "14" innan resten av siffrorna i dagens datum.

Nyårsafton blev en mycket lugn kväll på hemmaplan,en trerätters,trevligt sällskap och skål i bubbel ute på balkongen medan himlen lystes upp av alla fyrverkerier. Riktigt tjusigt må jag säga ! 

Ett gäng gäspar senare låg jag i sängen och somnade som en klubbad...Skönt att ha nära till sängen :) Nyårsdukningen blev som jag tänkt mig. Mycket silver med vit grund. I min fina kandelaber satt dom långa tjocka hemstöpta ljusen och brann så fint. 

Idag åkte äntligen julen ut ! Samtliga stjärnor, dom få tomtarna som fått komma fram och julgranen är nu puts väck ! Känns skönt att ta fram alla fönsterlampor igen och allt blir som vanligt igen. Nu längtar jag efter krispiga tulpaner ! :)


Trevlig kväll !