torsdag 31 oktober 2013

Sista oktober


Hallå torsdag

Jahapp,då är vi framme vid sista dagen den här månaden. Hej då oktober och hej november ! Men om ni frågar mig så tycker jag att just november är årets absolut tråkigaste månad. Grått,trist och regnigt i stort sett varje dag. Det är den erfarenheten jag har av den månaden. Tur att det finns lampor och ljus att tända så man får liiiite ljust runtomkring sig i alla fall.

Idag har jag förberett lite inför middagen imorgon. Det blir en trerätters i gott sällskap. Jag tog på mig att fixa varmrätten som blir en solgul fiskgryta med torsk,lax,räkor och saffran. Efterrätten blir en pannacotta med smak av kaffe och honung. Nam nam :) Förrätten ska mamsen göra,något som jag inte är lika insatt i men det jag tror det blir riktigt gott.

Ha en fin torsdagskväll 




måndag 21 oktober 2013

Nu har minusgraderna slagit till


Söndagens frukostbord (innan allt gott kom fram) ;) med tända ljus. Hittade åt en loppad ljusstake som jag fyllde med kastanjer,höstigt och fint !


Bingovinst !


Hallå ny vecka

Ännu en helg är slut och en ny vecka har tagit vid och det är väl bara drygt 1,5 vecka kvar av oktober. Att vintern nu bara är runt hörnet blir påtagligt med morgonens kylgrader, -8 var det alltså i morse.

Den här helgen blev fullspäckad med roliga saker. I fredagskväll packades ryggsäcken med grillkorv och en flaska rötjut och sedan bar det iväg ut till havet där det eldades för fullt under fullmånen som lyste upp som en lampa. Otroligt fint !

Lördagen blev en seg dag eftersom fredagskvällen blev sen och resulterade i alldeles för lite sömn. En promenad blev det i alla fall och några ärenden fixades. 
Söndagen däremot bjöd på motionsbingo i höstsolen. 5 km promenad,lite kaffe och en bingovinst är inte fy skam på en söndag :) 

På eftermiddagen blev jag så sugen på att klä in balkongräcket med granris så det blev hastigt och lustigt en tur ut i skogen och även en fin ljusslinga inhandlades. Resultatet blev en vintrig balkong som lyser fint om kvällarna.

Nu blir det minsann en sväng med dammsugaren


Kram

Linda

fredag 18 oktober 2013

Fredag och sol


Hej fredag

Så har vi åter igen veckans bästa dag, fredag ! Inte nog med att det är fredag,det är soligt och ett fantastiskt fint höstväder. Alla höstfärger kommer verkligen till sin rätt i solskenet. Förhoppningsvis får vi en strålande helg också.

Ha en finfin helg

Kram Linda


torsdag 17 oktober 2013

Dille på lampor ?


Gjorde om lite på hyllan i morse,men bara på prov ;) Det blir väl något i den stilen närmare jul fast med mera silvriga saker.


Förra veckans loppisfynd ! Var på jakt efter en liten söt lampskärm till foten vars glaskupa jag hade sönder förut. Gillar verkligen färgen,gammelrosa ! Nu får lampan stå på byrån i sovrummet. Under den här mörka årstiden tycker jag att det är viktigt med mycket belysning,och jag älskar som sagt lampor. Bara i hallen har jag inte mindre än fem lampor och då är inte dom två i taket inräknade. I sovrummet finns sammanlagt åtta lampor med taklampan och i vardagsrummet är det tio,bara för att nämna några av rummen. Kanske jag har dille på lampor men jag tycker det är såååå mysigt !! :) Kanske inte lika mysigt med elräkningen sen.... ;)

Nåväl,nu är jag tröttare än Trötter och sängen lockar 

Nattis

Guldigt och bladrosor


Julen här hemma brukar gå i vitt,silver och lite grönt i form av granris. Gillar den kombon. Men hör och häpna,igår blev första julpyntet inhandlat och det blev i guld minsann ! Har börjat gilla guldigt mer och mer och tyckte dom här kulorna var riktigt fina ! 


Blev så pysslesugen igår kväll så jag knåpade ihop några bladrosor av lönnblad. Måste göra några till senare idag,det var nästan lite beroendeframkallande ;)


Hej gråtrista oktobertorsdag

Ja idag vaknar jag upp till en ruggig och regnig torsdag. På tv:n hotar man med snö idag. Inte mig emot faktiskt,det lyser ju upp i mörkret,men tveksamt att den kommer för att stanna. 

Idag blir det en liten tripp till grannstan i söder med en kompis. Kan bli trevligt det.Kanske det blir en mysig fika någonstans.

Ute på balkongen är det full trafik idag. Igår kväll hängde jag ut lite fågelmat som genast blev ett populärt tillhåll för dom små talgoxarna. Nu har kissarna något att kika på :)

Ha en toppen dag

Kram Linda


lördag 12 oktober 2013

Underbara höst !












Vilken fantastisk vacker höst vi har !
 
Bara passa på att njuta så länge det varar. Tids nog faller löven av och allt är grått och trist.
 
 
Kram Linda
 
 


onsdag 9 oktober 2013

Saffransbiscotti



Go´kväll

Saffransbiscotti. Finns det något godare ? Nåja,det gör det säkert,men just idag var jag bara såååå sugen på just saffransbiscotti ! Lite juligt kan man tycka,men vad gör man när suget sätter in ?

Imorgon ska jag göra pepparkaksbiscotti ;)

Kvällen har infunnit sig och ljusen är tända i vanlig ordning. Lill-lördag är det också minsann så det blir vaniljglass med varmhjortronsylt till "Bonde"

Sämre kan man ju ha det !

Trevlig kväll i stugorna

tisdag 8 oktober 2013

Städ- å pysselväder


Idag fick jag äntligen inspiration till att fixa till något med den gamla fönsterramen jag hittade i skogen i somras. Just nu hänger bl.a ett fint litet kort,en fågelfjäder från stranden och en gammal sked som är ett av ladafynden från i somras.Några hjärtan får också hänga med där.Till vintern funderar jag på att göra lite mera vintrigt i fönstret,kanske lite juligt längre fram.


Med enkla medel kan man göra fint ! Det behövs egentligen inte så mycket,bara lite fantasi :)


Tända upp lite ljus på morgonen är mysigt !


Hallå gråtrista tisdag

Ja idag vaknade jag till ett regntungt och dimmigt höstväder. Det är väl egentligen det som man kan vänta sig den här årstiden,men visst hade det varit skoj med ännu en dag med lite solsken.

Vad passar då inte bättre en sådan här dag än å städa och pyssla ? Då kan man skrota runt inne med en mugg kaffe med gott samvete ;) Skönt också när det är gjort och det doftar rent hemma !

Nä nu är det dags att fortsätta så det blir klart !

Ha en bra tisdag 

Kram Linda


söndag 6 oktober 2013

Tillbakablick


















Hej söndag

Sitter och tittar igenom bildbanken och bilder från i somras. Tänk att sommaren 2013 gick såå fort,som alla andra somrar för den delen ;)  Det här var en liten kavalkad med några av mina favoritbilder. Tur man har dom kvar att kika tillbaka på när ljuset och sommaren känns långt borta ! Fota i sommarljus är bra mycket roligare än att fota i vinterns mörker,ialla fall om man är inomhus. 

Nåväl,det var bara en liten instickare och några funderingar så här på söndagseftermiddan´ !

Trevlig kväll