fredag 29 mars 2013

Tänder ett ljus



Trötta ögon har slutits,ett sista andetag har tagits...

Älskade morfar !

Nu får du äntligen träffa mormor igen 

fredag 22 mars 2013

Påskigt å vårligt


I hallen har jag pyntat  lite nu inför påsken. Påskäggen som jag målade får ligga i korgen,tycker dom blev så söta där och riset med sina vita fjädrar passar fint till.Något mer behövs inte.



Pärlhyacinten jag köpte på Ica maxi har nu slagit ut och blommar för fullt ! Så vacker i sin enkelhet !



Fick klippa av blommorna på ranunkeln då en liten kisse hade ätit upp alla bladen.Vasen efter mormor är så söt och passar till små blommor.



Hittade ett fint påskägg på ica maxi som jag inte kunde låta bli,det sista var det tydligen också :) Ibland har man tur ! 



Den här lilla sötsaken vill man nästan äta upp !


Hej hopp fredag 

Påsk nästa vecka alltså ?? Lite svårt att fatta om man frågar mig. Vårdagjämningen var häromdagen så nu har våren äntligen kommit ! :) Känns skönt att äntligen ha den ljusa härliga tiden framför sig och ljusare blir det ju för var dag som går.Nu är det hög tid att peta ner alla frön i jorden och väcka pelargonerna. Längtar tills det är dags att skura balkongen med såpa,DÅ är det vår på riktigt !

Trevlig helg !


torsdag 21 mars 2013

Härlig vårvinter dag



Ångermanälven i solsken


Lite gott att mumsa på :)


Äta lunch ute är aldrig fel ! Svampsoppa stod på menyn


Mys i solen


Naturen är ett enda stort konstverk !!








Höga Kusten bron skymtar där borta











Även kissen njöt av solen


Inte dumt med värme från kakelugnen :)
Igår packades ryggsäcken med termos filtar och mackor,sedan var det bara att bege sig ut i solen som sken från klarblå himmel ! Ut på älven och hitta ett mysigt ställe i lä eftersom det blåste ordentligt,men för övrigt fanns det inget att klaga på :) Bara att sätta näsan mot solen och njuta av vårvinter solen. Efter 4 timmar ute var det himlans skönt att komma in,kan tillägga att jag somnade ovaggad redan efter middagen :)


fredag 15 mars 2013

Pysslat påskägg


Igår kväll blev jag pysselsugen så jag gjorde ett par nya påskägg.Lite färg,spets,band och pärlor,allt hade jag hemma. Fick leta åt äggen bland påskpyntet på vinden. Blev väldigt nöjd med resultatet ! Nu ligger dom i en liten korg med lite silkespapper och fjädrar.


När jag rotade runt bland påskpyntet hittade jag även det här lilla påskägget.Antagligen är det från är jag var liten.Tycker det är så fint så det får ligga framme.





Pärlor och spetsar på en silverbricka. Enkelt men fint !



Jahapp,då är det alltså fredag igen ! Den här helgen är jag ledig,det känns skönt. Enligt väderkartorna ska det bli fint väder,det låter jätte bra tycker ju jag.Det blir till å passa på att sola näsan ! Något glas rött blir det säkert också.


Trevlig helg !!


onsdag 13 mars 2013

Vårlig bricka




Brickan i vardagsrummet får ändra utseende efter årstid. Det här tycker jag känns lite lagom vårligt ! Även kuddfodralen har bytts ut.


På pelarbordet i sovrummet får dom här söta änglarna hålla till. Hittade även min lilla vita psalmbok från konfirmationen,tycker det passar fint ihop.






Tre röda vackra rosor är aldrig fel att få,bara så där ;)





Lilla runda bordet har även det fått en makeover. Gillar verkligen det söta hjärtat med rosor på !





Blev så nöjd med påskäggen ! Dom rosa detaljerna blev ett fint lyft för vardagsrummet,inte för mycket utan alldeles lagom.


Hej lill-lördag !

Vaknar till strålande sol från klarblå himmel ! Som gjort för en mini utflykt med varm choklad och grillkorv i ryggan. Värmen från elden och solen fick vårkänslorna att vakna till lite igen efter gårdagens snöoväder. Nästan halva den här månaden har ju gått och sen väntar april,det känns helt overkligt ! Man har överlevt ännu en vinter :)

Nä,nu blir de en varm dusch,ett glas rött och en tänd brasa !

Trevlig kväll !

måndag 11 mars 2013

Hyll-makeover och kärt minne


Älskar gamla böcker och tycker att dom blir en fin inredningsdetalj.Dom mindre är pappas och farmors psalmböcker.



Den super fina krukan hittade jag i grovsoporna på jobbet. Helt vansinnigt att slänga riktiga saker !


Härom veckan kom jag å tänka på pappas gamla häst som jag lagt i en låda på vinden.Tyckte att det var synd att den skulle ligga där så jag plockade ner och ställde den på hyllan i vardagsrummet som fått sig en makeover. Den platsade fint där ! Roligt också att han skrivit under den "Barnens dag 13 september 1959" Han hade tydligen vunnit den på en tävling.Sliten och kantstött är den gamle pållen vilket bara gör den ännu charmigare. Ett fint minne efter min pappa.




I gästrummet. Skrivbord,pinnstol,piedestal och båda lamporna är loppisfynd ! Loppisar är verkligen guldgruvor :) Ett hem blir bra mycket mer personligare och mysigare med gamla saker än med enbart splitter nya. Att blanda är nog den bästa kombon tror jag.Men som sagt,hellre gamla charmiga saker med historia och själ än ikea grejer !



Det var allt för idag !

Ha en bra start på veckan !

lördag 9 mars 2013

Underbara tulpantid













Hej hej lördag

Meeeeen vad nu ?? Solen skiner å ingen blåst ? Alltså solsken och vindstilla samtidigt ? I den här stan ? Blåshålet no 1 !! :)  Helt otroligt !! 

Igår fick jag underbara vita tulpaner av mamsen som får stå i den vackra kannan som jag bara älskar.Ranunkeln står sig fortfarande och hoppas den gör det ett bra tag.Har aldrig haft en tidigare så jag har ingen aning om hur länge dom brukar hålla.

Annars är det inget nytt på inredningsfronten.Köpte ju ett par påsar vita fjädrar i veckan så nu vill jag snart ta in lite ris,helst videkissar såklart.

Nä nu ska jag kicka igång kaffebryggaren !!

Ha en fin helg !


onsdag 6 mars 2013

Ranunkel och påskägg







Hej hopp onsdag


Jahapp,då är vi redan i mitten av denna vecka,dagarna passerar med en väldans fart.Ute stormar det och ibland tar det i så jag tror taket ska lossna ! Det känns lite som aprilväder.Ena stunden sol och den andra full storm och snöyra ! 

Trots storm och snöyra har jag jag vårat till det lite mera inne. I förra inlägget visade jag färgerna i köket som jag blev väldigt nöjd med.Häromdagen blev jag så sugen på att påska liiiiite lite,så jag petade ihop en zinkbricka med påskäggen som jag pimpade för några år sedan,några vita fjädrar och rosa fint papper. Det blev så där lagomt påskigt och samtidigt väldigt vårigt. Som pricken över i hittade jag en söt ranunkel på ica som fick följa med hem,nu står den och förgyller tillvaron i vardagsrummet. Nu blir jag ju sugen på några flera vårblommor ! :)

Tänk vad lite kan göra mycket !

Ha en fin onsdag !

lördag 2 mars 2013

Färg


Ljuvliga burkar och brödlåda blev fyndade i veckan.99 för lådan och en tjuga/st för burkarna.Tyvärr fanns kaffeburken inte i lila.


Hjärtformar som jag fick i födelsedagspresent får agera ljuslyktor.





 Lite färg i fönstret piggar upp !


Gillar burken jag förvara musli i och den lilla söta vispskålen används flitigt




Gamla trälådan med kökshanddukar i är en favorit 




Mmmmm choklad...det är ju helg ;)



Underbar kanna som jag köpte av en arbetskompis i veckan ! Älskart´t !!



Fixade lite fredagsgott i form av Bruschetta och marinerade oliver med timjan och parmesan.blev jätte gott !  (Ajfån bilder)



Hallå hallå !

Efter en trevlig fredagskväll vaknar man till snöstorm utanför sovrumsfönstren som är täckta av snö.Det blir att mysa inne idag med andra ord ! Det finns ju choklad... ;) Skönt att inte ha några måsten idag.

Igår testades bruschetta med tomat och mozarella för första gången och till det marinerade oliver med timjan och parmesan. Det blev riktigt gott med härliga smaker och enkelt att göra !  Till det ett gott italienskt vin.

Tidigare i veckan gjorde jag om lite i köket med härliga färger som piggar upp.Jag blev så nöjd med brödlådan och dom söta burkarna som såldes ut på Ica maxi. Brödlådan har jag sneglat länge på men har inte varit villig att betala 249 för den,därför blev jag så glad när jag av en händelse såg att dom reade ut dom i veckan och jag tog den sista i lila :) Lycka !

Även hyllan i ovanför soffan i vardagsrummet har fått sig en make-over,ska visa sen.


Trevlig lördag !