måndag 26 mars 2012

Sista veckan


...i mars befinner vi i oss nu och påsk nästa vecka! Jag har sagt det förr och jag påpekar det igen,tusan vad fort det går! Sommartiden började ju i helgen och alla vi som skulle upp och jobba igår morse kanske tyckte att det kändes liiite segare än vanligt...

Nu så,är ialla fall målningsprojektet klart i kök och hall! Hallen fick sista touchen igår och det gick att lägga på mattor och ställa tillbaka det som vanligtvis står där. Riktigt nöjd med resultatet och vilket härligt ljus det blev,tänk vad lite färg kan göra!

Inatt sov jag 10 timmar i sträck,måste ha varit lite trött tror jag :)

lördag 24 mars 2012

Rosa




Med risk för att bli lite tjatig,men det blir åter igen bilder på dom alldeles ljuvliga rosorna jag köpte häromdagen. Jag kan inte se mig mätt på den helt underbara rosa färgen. Tyvärr har en redan nickat och imorse upptäckte jag att en hade vikt sig lite på stjälken,jag misstänker ju såklart en av dom fyrbenta som bor här... Men den rosen fick hamna i en liten vas i stället.

Lite trist väder här i norrland idag,blåsigt och molnigt så ingen sol som värmer.Men det vankas ju riktigt härligt väder till veckan,sägs det ialla fall...

torsdag 22 mars 2012

Ljuvliga rosor och loppisfynd


Titta,nu är årets frön inhandlade! Basilika och dill är självskrivna varje år,likaså tomat. Basilikan är så härlig att ha stående i köket med sin doft och grönska. Men lite besviken över att det inte fanns petunia frön,jag får kolla på annat ställe. Tänkte även prova stor solros,tycker dom är så vackra.



På dagens loppissväng hittade jag 2 fina stora krukor för en tjuga styck.Vita krukor kan man väl inte ha för många av ? :)





En bukett rosor med ljuvligaste rosa färgen! Jag bara älskar rosor och tycker att man gott kan unna sig en bukett lite då å då,det är vardagslyx! Vasen dom står i är efter min mormor och är en favorit här hemma,inte bara för att den är så vacker utan även för att mormor har haft den.

Torsdag idag och helgen väntar åter igen runt hörnet. För min del innebär det jobb,men det brukar gå bra det med.Det bara svischar till så är det måndag igen!

Men vart tusan tog den här månaden vägen egentligen ??!!

måndag 19 mars 2012

Köket före och efter



Yes! Så är köket färdigmålat! Även panelen och bänkskivorna fick sig en omgång med penseln,vitfärgen hade blivit lite dassig och det syndes så väl nu när golvet är nymålat. Jag blev riktigt nöjd och nu är det troligtvis bara ett varv kvar i hallen så är det klart där med. Känns riktigt skönt att ha det gjort sen!

Ha nu en bra start på veckan !

fredag 16 mars 2012

Målning pågår


Rosor i eftermiddagssolen...



Japp,då är målningsprojektet igång ! Köket och hallen ska få sig ett lyft i form av lite vitfärg. Jisses vilken skillnad det blir och jag älskar ljuset som blir,känns luftigt och fräscht. Nu måste golvet i köket härdas innan det kan belastas och det går att dra fram spis och kyl/frys. Första varvet är på i hallen och jag gissar på att det blir två varv till innan det är klart.


Tänk,idag är det fredag igen och vi är nu inne i mitten av mars ! Snön som fortfarande ligger kvar minskar i rask takt.Igår regnade det så mycket smälte bort då. Härligt! Kvicksilvret har idag nått upp till 10 grader och våren är definitivt i luften nu !


Senare blir det pizza och lite rötjut ! Helgen kan börja :)


måndag 12 mars 2012

Tröttis



Ljuslyktor pysslade av sillburkar,servetter och lite band. Passar fint i köket med sitt rosiga mönster !



Ny vecka! Nu är vi snart inne i mitten på mars och veckorna bara rusar förbi. På jobbet har semesterlistorna kommit fram och det är åter igen dags att planera för sommaren,heeeelt otroligt... !! Förra året hade jag tidig semester och fick därmed sommarens allra bästa väder. Hur blir den här sommaren då? Fast egentligen är det ju skönt att bara få vara ledig och njuta av sommaren,oavsett väder.

Idag är det en riktigt trött måndag här. Efter tre nattpass är man skapligt mör i kropp och knopp. Ikväll blir det soffläge för hela slanten och säkert kommer ett glas rött slinka ner... Det är man väl värd efter helgens jobb ? :)

Ha bästa starten på veckan!

söndag 11 mars 2012

Slappaste söndagen




Så har det åter igen blivit söndag och den här helgen går mot sitt slut. För min del har det varit nattjobb på schemat och ska iväg ikväll för sista passet. Skönt att sedan ha tre nätter överstökade för den här gången!

Idag har det varit väldigt slappt här hemma och det med all rätt,tycker jag då såklart :) Små tjejerna slappar också idag. Det är lite skoj att se när dom letar upp passande ställen,som under plädar t.ex och bökar runt för att fixa "koja" och göra det så mysigt som möjligt. Ibland önskar jag faktiskt att jag får bli katt i nästa liv ;)



Tända ljus är ett måste....



....likaså kaffe och en mysig tidning :)


Ha nu en fortsatt skön söndag!

lördag 10 mars 2012

Lite av varje



Älskade Casperhjärtat som fick hamna i hundhimlen förra sommaren .13 underbara år fick vi med honom.Min trogne följeslagare på skogspromenaderna,det är något som jag verkligen saknar,våra långa härliga promenader bara han och jag. Du finns för alltid i mitt hjärta !




Vita rosorna fick efter torkning hamna i en vas på fotohyllan i gästrummet.



Litet stileben på bordet i vardagsrummet.






Ännu en bukett med rosor som fått hamna på torkning. Några av dom röda rosorna stod i 10 dagar innan jag hängde upp dom med dom andra. Helt otroligt! Ibland har man tur med sina rosor och ett knep som jag kör med är att byta vatten ofta,det verkar dom må bra av.

Det blev en blandad kompott idag vad gäller bilder.Inga nya projekt på g just nu.Snart är det ialla fall dags att börja så lite frön inför sommaren och balkonglivet! Tomat,örter och kryddor är självskrivna varje sommar. Är ju så gott att kunna plocka solvarma tomater och använda sig av egna färska kryddor,att det doftar ljuvligt är en härlig bonus!

Trevlig lördag kväll!

fredag 9 mars 2012

Efter mormor




Ett fint syskrin som jag fått efter min mormor. När jag var liten lekte jag alltid med sakerna som hon hade i det,plockade ut och lade tillbaka :) När mormor gick bort fick jag det efter henne och det betyder väldigt mycket,jag är så glad att jag fick det som ett fint minne.




Några av sakerna som låg i syskrinet när jag fick det. Här ligger det i en trälåda med fack.Titta vilken fin fingerborg ! Spetsarna har jag fått av en fin vän.



En bild på mormor när hon var liten,med hennes syskon och föräldrar.

Helg igen...Tänk vad tiden rusar !

tisdag 6 mars 2012

I köket



Där står dom,skålarna som jag köpte på Ica Maxi förra veckan.Dom har redan använts flitigt här.Passar jätte bra som godisskålar bl.a :)



Burkar med blandat innehåll. Praktiskt och fint tycker jag.





På hyllan ovanför köksingången har jag alla mina fina tillbringare,dom flesta är loppade. Tyvärr lite mörka bilder idag.



fredag 2 mars 2012

Pastell i köket


Skänken sett från soffan. Solen lyser in och det blänker så fint på ljusstakarna och glas.






Jahapp! Så här går det när jag handlar på Ica Maxi,kommer hem med ännu mera porslin. Jag har ju tittat på dom här skålarna ett tag men lyckats hålla mig från att köpa dom.... Idag lyckades jag inte med det! Dom är så ljuvliga med den pastelliga gröna färgen och prickarna, en lagom färgklick i köket :)

Fredag idag och helgen står åter för dörren. Sol och härligt vårvinter väder har lovats.

Trevlig helg!

torsdag 1 mars 2012

Välkommen mars !


Åh vad härligt ! Första mars idag och vi är därmed inne i första vårmånaden. Jag har lite svårt att fatta att den långa mörka vintern äntligen är över och att vi nu har den allra bästa tiden framför oss.


Underbart !!!