onsdag 29 februari 2012

Blommigt på köksbordet




Svängen ner på stan resulterade i något som inte alls var planerat att köpa med hem,men jag kunde ju bara inte motstå denna super söta kökshandduk ! Att jag hade 20% hjälpte ju inte till att stå emot att handla. Riktigt vårlig och somrig och passar så bra som duk på köksbordet. I vanliga fall brukar jag inte använda dukar men den här blev som pricken över i:t i köket nu när det går mot vår och ljusare tider !

Lill-lördag idag,kanske man skulle smutta på ett glas rötjut ikväll :)

tisdag 28 februari 2012

Loppat å ny favorit




På loppisbesöket igår hittade jag sötaste lilla klockan ! Den stod på disken precis innanför entrén med några andra gamla klockor och jag föll för den direkt. Nu står den på byrån i sovrummet och tickar på så fint trots att den har en skruv som ben :)


En annan fin sak som fick följa med hem är den vita ljustaken. Har även en liknande sedan tidigare.


En ny favorit när det gäller choklad är den här lakritschokladen ! Testade den idag och den påminner mycket om glassen lakritspuck. Me like !



När jag tidigare i vinter tog upp en prenumeration på favorit tidningen Lantliv fick jag en sjal som premie,den kom idag. Jätte fin och skön att slänga över axlarna. Den var mycket finare än vad jag förväntade mig !




måndag 27 februari 2012

Effektiv idag !



Å så var vi framme i sista februariveckan.Mars på torsdag och därmed får vi en vårmånad !

Överlevt ännu en vinter ! :)

Dagen började med en lyxig frukost bestående av hemmagjord juice av apelsiner,kiwi,banan,jordgubbar och björnbär,en riktig vitaminboost! Slängde även ihop en omelett med lök,paprika och ost. Lite god youghurt slinkte också ner.

En riktigt bra början på dagen!

Sedan ner till tvättis och slänga i sängkläderna,det är ju sååå härligt att lägga sig i en renbäddad säng. Hängde sedan ut täckena på balkongen,bort med kvalster och andra inneboende!

När all tvätt var klar blev det en sväng till morfar med semelfika,mums!

Efter det en tur till stan där diverse smink inhandlades. Vad bra att jag hade en kupong på 50 kr på Åhlens :) Ett antivirus program har handlats,lite mat och en 10 kg säck kattmat hanns med också. Sedan iväg till återvinningsstationen med allt skräp som har trängts inne i skrubben,skönt att bli av med det.

Hem och sedan lite fika hos mysiga grannen ovanpå,där bjöds det på jordgubbar och glass! Ooooo så gott det var !

Nu är det renbäddat i sängen,ljusen är tända och det vankas räkor,aioli och lite vitt bröd till det som toppas med ett å annat glas vin :)

Jo just ja! Höll på att glömma,det blev ett loppisbesök idag med. Visar mina fina fynd imorgon.

Vilken måndag !

lördag 25 februari 2012

Några presenter






Lördagsmorgon. Då är det mysigt att tassa upp och dra på sig morgonrocken,tända ljus i vardagsrummet,slå på morgontv och göra i ordning en god frukost. Morgonens frukost bestod bl.a av apelsinte,kokt ägg och ananas/kokos youghurt med jordgubbar och björnbär i. Mums!

Nu på morgonen har jag fixat bilder på några av alla fina presenter jag fick på min födelsedag tidigare i veckan. Jag tror mina nära och kära vet precis vad jag tycker om :)

Nu skiner solen,fåglar kvittrar och våren känns åter igen i luften!

fredag 24 februari 2012

Rosigt






Vackra rosbuketter är för mig härlig vardagslyx ! Blommor piggar upp och piggas upp är ju något man är i stort behov av den tiden på året. Snön yr ute och vårkänslorna som fanns häromdagen är som bortblåsta idag.

Med dessa rosor önskar jag en trevlig helg!

torsdag 23 februari 2012

Flaskor på bricka



Så här blev det. På en bricka med två glas hamnade mina flaskor.Brickan får stå på skänken i vardagsrummet,tycker den passar bäst där.

Igår firades födelsedagen med god mat,lite rödvin till det,en massa fika och självklart med nära och kära. Jätte fina presenter har jag fått som jag ska visa en annan dag då jag tagit lite bilder.

Torsdag idag och helgen närmar sig,sista helgen denna månad! Hujedamej vad tiden går fort!!

tisdag 21 februari 2012

Klippa å klistra





Dagens pyssel får dessa flaskor stå för. Hittade fina "etiketter" på nätet som jag skrev ut. Ett par dricka flaskor som jag plockade bort dom gamla etiketterna på och klistrade dit dom nya. Blev riktigt nöjd! Dom får stå på hyllan i vardagsrummet så länge tills jag hittar något bättre ställe att ha dom på.

Såklart det blev en semla idag också!




Tillägg : Nu har jag hittat ett ställe för mina fina flaskor! Visar i nästa inlägg :)

måndag 20 februari 2012

Glas

På brickan har jag samlat skålar och en söt gräddsnipa som jag nu använder som ljuslyktor. Under vintern gillar jag att använda olika glas saker som ljuslyktor,tycker det blir en otroligt fin kontrast till det vita. Som jag skrev i ett tidigare inlägg,det blir som isigt och vintrigt :) Fast nu börjar det nog bli dags att föra in lite pasteller också,vi närmar ju oss våren med stormsteg!

Fina Marimekko skålen som också får agera ljuslykta nu!


Inget är väl så härligt som blommor nu på senvintern? Som en förnimmelse av den härliga tiden som kommer...

lördag 18 februari 2012

Storm



Lördagskväll och det är snöstorm utanför fönstret och man kan verkligen höra hur det viner i husknutarna. Vad passar då bättre än att mysa inne med några glas rött,massor av tända ljus och mumsa på något gott i soffan? :)

Idag visar jag hissgardinen i köket som jag har sytt av ett gammalt lakan. Jag blev faktiskt riktigt nöjd om jag får säga det själv. Varför lägga ut några hundra på att beställa gardin när man kan sy själv? Dessutom är det ju riktigt bra kvalité i gamla lakan,inte som dom man köper idag,bara sladder....

Kanske man skulle ta och titta på Melodifestivalen ikväll? Jag har ju inte hängt med den här gången vilket är ganska ovanligt.

fredag 17 februari 2012

Våren är runt hörnet

En jätte söt korg med mumsig choklad som jag fick av mamsen på Alla hjärtan!





Idag fick en blomma följa med från affären. Har spanat på blommor ett tag men tyckt att priset inte varit det rätta,nu hittade jag en vit kalanchoe för en tjuga och då slog jag till!




Vardagslyx i form av inredningstidningar som damp ner i brevlådan i veckan!



Termometern visar ett par plus grader,solen skiner,takdropp och fågelkvitter.Våren kommer allt närmare och idag har den verkligen känts i luften!

Sängkläder och plädarna i sofforna åkte ut för att vädras lite. Solens strålar avslöjar hur skitiga fönsterna är och jag blir även påmind om att det är dags att ta tag i dammtorkningen....men det får bli en annan dag :)


Trevlig helg!

lördag 11 februari 2012




Så var det lördagseftermiddag igen,den gångna veckan har bara rusat förbi. I den här farten har vi ju alldeles snart vår och sommar...Ja i runda slängar menar jag :)
Efter några riktigt kalla dagar ligger kvicksilvret idag på ett par minus och det droppar från taken och det känns faktiskt som lite vår i luften. Det är ljust mycket längre på eftermiddagarna,så härligt! Ibland drömmer jag mig bort till en sådan där underbar sommarmorgon på balkongen med kaffet i handen och fågelkvitter i träden.

Snart är vi där!

måndag 6 februari 2012

Harmoniskt












Sovrummet. Rummet där man spenderar en stor del av sitt liv. För mig är det ett rum där nyckelorden är harmoni,lugnt och vilsamt. Där inne ska man kunna känna ett totalt lugn i kropp och själ.

Skira gardiner som släpper in ljuset,vita härliga sängkläder och många kuddar i sängen.Mysig dov belysning.levande ljus....

Sedan att det finns små kissar lite här och där bidrar ju självklart med sitt :) En katt kan verkligen sprida en lugn energi i hemmet.

Sommarens projekt ser ut att bli en sväng med penseln på sängens ram. Jag har länge retat mig på den och det var egentligen tänkt att det skulle ha gjorts förra sommaren,eller om jag ska vara ärlig...för länge sedan....

Men var sak har ju sin tid antar jag